жінка

Чому вона незаміжня

Я досліджував історії життя більше однієї тисячі незаміжніх жінок, як просто чоловік з чималим досвідом спілкування з ними, а також як фахівець, який добре обізнаний у своїй справі. Сподіваюся, що після прочитання цієї статті незаміжнім жінкам хоча б буде відома причина, чому вони незаміжні. Інша річ, чи захочуть вони щось змінити в собі на краще – це власне їх вибір. На підставі цього досвіду та власної аналітики я виділив такі головні внутрішні, на мою думку, причини жіночого незаміжжя:

Причина №1

Переважна більшість жінок хотіли/хочуть розв’язувати свої проблеми шляхом чоловіка. Такі жінки ще до зустрічі з чоловіками мають хибне та руйнівне переконання, що чоловіки їм щось винні. Я ще не знаю чоловіка, який свідомо хоче бути використаним. Разом з тим знаю багато чоловіків, які несвідомо потрапили в таку пастку. Чому потрапили? А це вже інша цікава тема, якої згодом обов’язково торкнемось.

Причина №2

Раніше, коли я був неодружений, в часи допомоги (психологічних консультацій) людям у розв’язанні їх проблем у взаємостосунках та по здоров’ю часто незаміжнім жінкам ставив таке питання: Навіщо вам заміж?

Багатьох жінок це ключове питання, як на мене, збивало з пантелику. Практично ніхто на нього не відповів. І це мене тоді дуже засмучувало. Розумів, що без усвідомлення жінкою головної мети заміжжя, якщо навіть вона і вийде заміж, її стосунки з чоловіком, як і сам шлюб, приречені на системні незадоволення, проблеми та сімейні нещастя. Підсвідомо чоловіки можуть уникати таких жінок і через  причину «незнання – навіщо їй заміж», тому багато кому пропозиція «виходь за мене» так і не надійшла.

Причина №3

Начебто вона хоче заміж, думає про це, знайомиться та зустрічається з чоловіками. З деякими почала будувати стосунки, але далі за ці межі чомусь більше не заходить.

Чомусь такі жінки внутрішньо не готові до заміжжя. Цьому є також пояснення, наприклад: страх вийти заміж, страх майбутньої відповідальності як дружини перед чоловіком/майбутніми дітьми, страх повторення минулого невдалого шлюбу або стосунків та інші руйнівні страхи.

Внутрішня неготовність до заміжжя – це також і про те, коли жінки зі своєї голови не позбулися «колишніх». Ні, це не означає стерти «колишніх» зі своєї фізіологічної пам’яті мозку, а щоб перестати про них думати, при цьому не відчуваючи якісь негативні емоції, відчуття. Це про те, щоб також перестати своїх нинішніх потенційних чоловіків порівнювати з «колишніми». Тобто треба завершити всі свої минулі стосунки у своїй голові.

Окрім цього, внутрішня неготовність може бути як наслідок руйнівних стосунків її батьків між собою, свідком яких вона була у дитинстві. Тобто, якась сварка/сварки  батьків та неприємні або трагічні наслідки тих сварок, особливо травматично запам’ятались психікою дівчинки. З того часу той негативний приклад, як невдалий досвід стосунків, постійно живе з жінкою до сьогодення. Тому несвідомо у таких жінок, які не позбулися подібних травм психіки дитинства виникають  системні граблі (перешкоди) на шляху до заміжжя, а також у шлюбі.

Причина №4

На жаль, але кількість жінок, які акумулюють у собі чоловічу енергетику, постійно зростає.

З одного боку, це жінкам надає чимало бонусів та переваг щодо побудови успішної кар’єри, швидкості та ефективності у багатьох справах, зайняття лідерських та сильних позицій у суспільстві.

З другого боку, це заважає у побудові ефективних партнерських стосунків з чоловіками/чоловіком. Несвідомо чоловіки такі чоловічі моделі поведінки жінок сприймають як виклик. Одні чоловіки під це підлаштовуються і несвідомо погоджуються на своє друге місце у стосунках чи шлюбі, а інші – обходять стороною таких жінок або тримають певну дистанцію з ними.

Причина №5

Ця причина дещо незвичною може бути для багатьох, адже її дуже непросто побачити й дослідити глибинно. Я її часто зустрічав у жінок в часи проведення консультацій, коли хтось із її оточення (свідомо або несвідомо) не хоче, щоб жінка виходила заміж. До речі, саме від цієї причини важче звільнитися, але цілком можливо.

Причина №6

Ще одна причина, яку мало хто враховує із жінок, хто мав такий неприємний досвід. Минулий аборт або аборти.

Буває і так, що, маючи одну або всі ці причини, жінки виходять заміж.

Головне, пам’ятати про головне: Вийти заміж – це ще не означає, що жінка заміжня.

Ці причини, які перерахував, можуть бути як перешкода до заміжжя або як перешкода щасливих стосунків у шлюбі. У будь-якому випадку цих перешкод краще позбутися й вирішити їх вчасно.

Бажаю вам щастя!

Авторська експертно-аналітична платформа Дениса Левчука «ПРО ПРАВИЛЬНІ СТОСУНКИ МІЖ ЛЮДЬМИ БЕЗ ПАТОЛОГІЇ»