Хто віддає такі борги?

Як ламається доля через НЕ грошовий борг. Чи знаєте ви, що існують не лише грошові борги, а такі, які мало хто наважився віддати? Якщо цікаво, тоді прочитайте цю статтю до кінця.

Звісно, всі чули один найпоширеніший суспільний міф, який роздули та навіяли людям деякі «знаючі» фахівці, що «ніхто нікому нічого не винен». Пропоную його розібрати до дрібниць, щоб відкрити головну правду, на яку ті самі фахівці не хочуть звертати увагу. Ну і Бог з ними. Головне, щоб люди не сприймали цю брехню.

Сьогодні в суспільстві існує дві найпоширеніші мовні інтерпретації цього міфу: «Никто никому ничего не должен» та «ніхто нікому нічого не винен».

Чомусь «должен» не відомо хто тоненько просунув, інтерпретував або переклав на «винен». Між ними немає ніякого спільного звʼязку.  «Должен» – це від слова «долг», тобто по-українськи «борг». «Винен» – від вини (провини). Тому, варто відокремлювати одне від іншого, що борг – це борг, а провина – це провина.

Можуть бути борги без провини, а може бути відчуття провини за невіданний борг, борги, де існує прямий звʼязок.

Приклад боргу без провини.

Чоловік та жінка вирішують народити дитину й стати батьками. Зачати та народити – багато хто зможе, а батьками стати – це родовий борг по замовчуванням батька та матері перед дитиною. Тобто, батьківський борг, це про певні зобовʼязання, обовʼязки перед дитиною.

Приклад боргу з провиною.

Чоловік вкрав гаманець у жінки в громадському транспорті. Навіть, якщо крадій уникне за цей злочин кримінального покарання, він несвідомо за замовчуванням буде винний та покараний на рівні власного Духа. Таким чином отримує внутрішнє покарання, яке одразу починає руйнувати його зсередини. Чим довше він це не вирішує, тим більше отримує різних руйнацій в житті. Крім цього, перед тією жінкою він в боргу. Якщо він усвідомить власну провину та додатково зробить правильні відповідальні кроки на віддачу боргу, тоді перестане бути в боргу. Якщо за власне життя не вирішить цього, цей борг, а також всі інші переходять через внутрішньоутробну та іншу памʼять його дітям, якщо вони є.

До речі, не важливо що або кого хто вкрав: логотип, автівку, гаманець, чиюсь дружину або чоловіка, чийсь вірш або статтю видаючи за наче своє, або навіть вкрав очікування іншої людини: в часі, в якості, тобто в неякісному товарі або послузі і таке інше, – це все про БОРГИ з неусвідомленою провиною. 

Враховуючи, що все життя людини складається з безлічі різних постійних зобовʼязань, і не лише батьківських, відповідно в боргу та боргах перед життям – всі ми, люди планети.

Чи не в боргу ми перед природою, щоб свідомо не ламати дерева, не викидати сміття в річки і таке інше? Чи не в боргу чоловік перед жінкою, коли обіцяє любити її все життя? Та навпаки, дружина перед чоловіком? Чи не в боргу народ перед власною державою, щоб дбати про неї? Чи не в боргу держава перед власним народом, щоб дбати про нього?

Взагалі, людина не має приходити в це життя боржником, а вільно жити з любовʼю до світу, до людей. Колись саме так і було. Але багато століть тому люди поступово почали порушувати ці прості цінності життя і від того самі собі  настворювали боргових зобовʼязань. Від тоді й зараз людина з народження  за замовчуванням – боржник. Про це детальніше далі.

Варто також нагадати відому народну мудрість: «Ми в боргу перед тими, кого приручили».

А приручили або заручили ми багато кого та чого за життя і нас приручили також. Інша річ, як ми з тим боргом, боргами впоралися.

Поруч з будь-яким боргом існує таке явище, як – відповідальність людини. Якщо людина живе свідомо, то для неї  брати відповідальність за власні дії –  дуже проста та зрозуміла навичка.

Коли людина живе несвідомо, то навіть усвідомлення відповідальності для неї – це щось неймовірне. Тому, такі люди спочатку мають невеликі проблеми, починаючи з юного віку, а далі з роками їх стає все більше. Чому? Тому що накопичують борги, які своєчасно не віддають. Згодом за це накопичення та не віддачу розраховуються – власним здоровʼям, проблемами в особистому житті, в родині, нещастями власних дітей та проблемами у відносинах з ними. Потім хтось: потрапив в аварію; йшов впав та зламав ногу, набрав зайвої ваги, або раптом почав стрімко худнути; дитина тяжко захворіла; хочуть народити дитину, а багато років не виходить; подружжя і гроші чималі заробляє, а їх постійно чомусь не вистачає, як десь випаровуються ті гроші; житло обікрали; інвестують в будівництво квартири, а забудовник – бац, і збанкрутів, власник зникає з грошима, тисячі людей «кинули». Тут можу наводити безліч прикладів.

Висновок такий:

Люди не випадково отримують проблеми, потрапляють в різні халепи та мають нещастя.

Що далі? А далі невирішені особисті проблеми людей, тобто незакриті їхні борги поширюються на суспільство й державу. Так само як вирішенні проблеми людей, тобто закриті їхні борги, поширюються на суспільство, державу.

Ключові висновки:

Свідома людина – свідома держава.

Відповідальна людина – відповідальна держава.

Міцна людина – міцна держава.

Які люди – така і держава.

Як люди до держави, так і держава до людей.

Я впевненний, що Люди створюють власну державу, а не держава створює людей. Не подобається держава? Задаємо питання собі адже ми її таку створили. Хочемо кращу? Тоді самі маємо стати краще.

Часто чую з засобів масової інформації, що «все відбудуємо», коли рашисти зруйнували якісь обʼєкти, будинки, споруди. Відбудовувати – це добре. Але мені постійно в голос хочеться кричати наступне: “Нас – людей, треба в першу чергу відбудовувати, щоб ми були більш добрішими один до одного, людянішими, відповідальними, бо від нестачі цього і борги різні маємо.  Наші предки мали борги, а куди діли? Так, нікуди. Тому і перейшли наступним поколінням. Потім стільки всього накопичилося за століття, що тепер за різні незакриті борги з минулого і сьогодення розраховуємося ВСІ ми – громадяни України, суспільство, держава. І це все впливає на весь світ, на всі держави, які також розраховуються за власні борги. Розраховуємось війною, яка у кожного з нас НЕПИТАЮЧИ щось або когось забирає, хтось щось або когось втратив”.

Втім, коли хтось задає питання: «за що це йому (їй)?», звісно, що на перший погляд не справедливо і не має за що. Але якщо ми разом з вами сміливо та свідомо проведемо аналіз історії кожного з нас, нашої сімʼї та родини, наших вчинків та вчинків наших предків в минулому, то ми швидесенько зрозуміємо, за що люди отримують різні проблеми, хвороби, нещастя, природні катастрофи та війни в світі.  За гріхи, за багато БОРГІВ, які гріхами обросли, а полоти та викорчовувати лопатою їх не хочуть.

Впевнений, що далеко не всім та правда сподобається, тому і не багато сьогодні є сміливих людей – подивитися власній правді в очі, побачити там помилки, визнати їх та взяти відповідальність за їх виправлення, викорчовування.

Коріння всіх людських боргів починається з омани, тобто зради самого себе. Омана – це початок кожного гріха. Наприклад, якщо чоловік зрадив дружину, насправді, він спочатку зрадив самого себе. 

Тепер перейду до наступних прикладів деяких боргів та наслідків за не віддачу.

Жінка купила кота. Через рік у неї змінюються плани, вона переїжджає в інше місто. Кота залишила дорогою під однією хатою в селищі. В даному випадку наслідки (втрати) можуть бути самі різні: “від” – всі чоловіки йдуть від неї, що більше року з них ніхто не залишається, “до” – проблем по здоровʼю, а в деяких випадках навіть є ризики втрати життя. Тут зрозуміло хто перед ким в боргу. Головне, щоб це зрозуміла жінка, а потім в похилому віці не сказала: “Така доля в мене бути без чоловіка”. Могла ж мати іншу долю бути з чоловіком. Але раніше не захотіла відкрити очі та побачити правду, взяти за це відповідальність.

Чоловік хоче купити автомобіль, наприклад, Ауді, маючи на це кошти. Але вирішив зекономити, купує Опель, бо ціна була вигідніша. В цьому випадку, чоловік мав потребу, яку начебто задовольнив – обманув себе. Відповідно, створив собі борг. Автомобіль Ауді так і залишився для нього нереалізованою, незакритою потребою.

Жінка пообіцяла чоловікові перше побачення. Домовились на конкретний день, місце зустрічі, годину, але згодом вирішила не йти. Його про це не повідомила. Вона отримує борг перед ним. Щоб той борг віддати, не обовʼязково з тим чоловіком зустрітись, але це вже інша справа.

Депутат обіцяє виборцям, якщо вони за нього проголосують, вирішувати їхні питання. Крім обіцянок до реальних рішень не дійшов. Депутат сам собі створив борг перед виборцями. Наслідки розплати за цей борг також можуть бути різні. Від його проблем  в шлюбі, втрати здоровʼя, до негараздів та нещастя у його дітей та онуків.

Жінка каже собі, що з наступного понеділка перестане їсти хліб. Понеділок розпочався, а хліб все одно їсть.

Батько побив ременем 5 річного сина. Причому тут 5 річна дитина до тиранії батька? Навіть і такий батько тираном не народжувався, але чомусь 100% не від щастя з роками таким став. Сам створив собі борг перед сином.

Тобто, шановні друзі!

Все, що ви собі або комусь пообіцяли і не виконали, там де хотіли  бажане, а обрали інше – не зовсім те але також непогане, там де свідомо не визнали свою помилку, яка привела іншу людину (людей) до втрат, там де зробили щось саме ви, а кажете, що не ви, там де втручаєтесь в життя інших, намагаючись давати поради про які вас не просили, там де «біжите попереду батька в пекло», наприклад, купуєте дитині речі, яка ще не народилася і багато іншого – все це, друзі, про створення вами боргів, за які прийдеться заплатити. Хочете ви цього чи не хочете, плата за подібні борги береться з людей без їхнього вибору та згоди на це.

Можете собі уявити, яку кількість боргів кожен з нас створив сам собі у житті? Так це не говорю окремо про незакриті, невідпрацьовані борги батьків та предків, які ж нікуди не поділися від нас. Так, ми фактично не брали участі в створенні боргів батьків та минулих поколінь наших предків але ж ми їх наступники по памʼяті. По відповідним корінням багаточисельних видів памʼяті, наприклад – духовної, душевної, тілесної, сексуальної, генетичної, родової, причинно-наслідкової, числової та іншої, ми борги отримуємо у спадок. Не випадково є всім відома мудрість: «Діти розраховується за гріхи батьків».

Тому, маємо шафу, гардероб великий на різний смак: гріхи особисті, а також батьківські, предків. Маємо ту шафу відкрити, переглянути та перебрати всі речі: якісь попрати, від якихось речей звільнитись.

Чим міцнішими стануть люди, тим міцнішою буде Держава! Бо Держава – починається з людини. Чим більше міцних Держав в світі, тим щасливішим та міцним буде Всесвіт!

То як, ніхто нікому нічого не винен?

Авторська експертно-аналітична платформа Дениса Левчука «ПРО ПРАВИЛЬНІ СТОСУНКИ МІЖ ЛЮДЬМИ БЕЗ ПАТОЛОГІЇ»